Den perfekta bussturen

Fördelen med att åka buss framför flyg är att man avnjuta landskapet på ett mer nära sätt. Olika stopp bidrar också till en större närvaro i upplevelsen. Här följer några exempel på lyckade och minnesvärda turer i både Sverige och utlandet. Som vanligt styr plånboken. En tur på några dagar i Sverige går inte att jämföra med en Greyhoundbus tur i USA i prisklass.

En annan faktor som styr är vad man vill se och uppleva. En del njuter av natur, andra av god mat och kultur. Det bästa är att i en perfekt bussresa finns dessa ingredienser.

Turer i Sverige

En perfekt resa i miniklassen kan vara att lära känna t.ex. Stockholm. En guidad tur där man åker runt med guide som informerar om staden, dess mer kända byggnader och historia fungerar utmärkt. Mest populära är de s.k. ”Hop on- Hop off”-turerna där man välja att stiga av och stiga på mellan sevärdheter som Stadshuset Vasamuseet, Skansen, Abba-museet, Ice bar, Gröna Lund, Slottet, Gamla Stan m.m Man sätter på ett headset där varje sevärdhet ges en kort beskrivning när man passerar densamma. Pris kring 300 kr per person. Vill du själv hyra en buss för en längre färd i Stockholm? Kontakta Håbo Buss omgående.

Turer i EuropaHyra buss i Stockholm

Många bussturer utgår från Sverige till kontinenten. Är man väl på plats med flyg, bil eller tåg som färdmedel finns bussturer inom staden eller landet man rest till som skräddarsys för  turisterna.

Från Sverige utgår många resor till kontinenten. Populära mål är huvudstäder som exempelvis Paris, Berlin, Prag och  Rom. Stopp vid vackra delmål kryddar resan ytterligare.

En bussresa till Rom under en hel vecka bjuder inte bara på sevärdheterna i Rom utan också en resa genom det fagra Danmark, det kuperade Bayern och Alpernas dramatiska bergstoppar.  Priset för alla övernattningar, frukostar  och luncher ligger runt 7000 kr per person. Tillägg för olika turer ingår vanligen inte.

”Den eviga staden” som Rom kallas blandar modernt och antikt i en välsmakande cocktail. Grundad enligt legenden kring 700 f.kr. är Rom sannolikt Europas äldsta huvudstad.

Sevärdheter som är ett måste är arvet från den antika världen då Romarriket stod på sin höjdpunkt som t.ex. Colosseum,  Pantheon och katakomberna. Spanska trappan, Fontana di Trevi,Vatikanen och Sixtinska kapellet uppfördes under påvedömets glansdagar på medeltiden.

Espressobarer, pizzerior och glasscaféer trängs på turiststråken och italiensk mat överlag har ett gott internationellt rykte.