Hur vill du bo på semestern?

Har du planerat hur och var du vill bo på din semester? Har du också reserverat boendet eller räknar du med att hitta något på plats? Till sist, vad är egentligen ett bra boende? Här följer en kort guide om hur du skall tänka när du väljer boende på nätet för högsta möjliga kvalitet och komfort.

Bo bra när du på semesterKlokast att boka först

I större städer – i.e. Barcelona, Paris, Rom eller Lissabon – tar det mycket tid att ta sig både in och ut ur de centrala delarna. Det gäller oavsett om du åker bil eller tar flyg. Här gäller det att du alltid bokar hotell eller vandrarhem i förväg.

I mindre eller mellanstora städer – där priserna oftast är lägre för boende – går det an att hitta något på plats. Se dock upp för ”peak-månaderna” i juli och augusti då det förstås kan vara fullbokat – i synnerhet om det gäller svenska platser som Stockholms skärgård eller Gotland/Öland.

Vad är ett bra boende?

Om du är mer ute efter att hitta kvalitetsboende under din semestertid måste du förkovra dig lite i vad som verkligen utgör ”ett bra boende”. Guider som många utgår ifrån är till exempel bookings.com och tripadvisor. Här listas och recenseras flest hotell och vandrarhem i världen. Omdömen går givetvis att manipulera, men tittar man på boenden som innehar många omdömen ökar sanningsvärdet i totaltbedömningen (en siffra mellan 0-10). Det är till exempel rimligare att ett hotell med 1 000 röster och ett totalt betyg på 7.5 är bättre än ett hotell med bara 5 röster och betyget 8.0. Ha alltid i åtanke att titta på antalet röster i recensionerna så kommer du göra val som alltid innehåller kvalitet – ju fler röster samtidigt som betyget är högt, desto bättre.