Lämna värmen för värmen

Fler och fler får upp ögonen för det smarta med att renovera medan de inte är hemma. Förutsatt att du inte hade tänkt göra allt jobbet själv, så är det en väldigt smart lösning. Dels för att du och din familj är ute ur huset. Det gör det lättare för företagen som ska utföra jobbet. De kan komma in med exakt så många anställda som behövs. De behöver inte oroa sig för att vara i vägen. På samma sätt behöver du och dina barn inte heller känna er i vägen. Dels slipper man ha hela stressen med grejer som inte kommer i tid, folk som försover sig och så vidare. Det märker man ju förhoppningsvis inte när man är på resande fot. Om ni behöver installera värmepump hemma så kan ni kontakta Eko Energi AB i Landskrona. De sysslar bland annat med luftvärmepumpar och friluftsvärmepump. Du som alltid undrat ”Hur fungerar en värmepump?” får dina svar av dem.

Medan du solar på strandenEko Energi

Tänk dig själv. Du ligger på en solstol vid havet. I handen har du en cocktail som bara kostade hälften så mycket som den skulle gjort hemma. Det spelas musik i bakgrunden. Solen gassar och alla är glada. Hemma installeras en splitterny värmepump. När du kommer hem kommer du inte att behöva frysa. Om du bara får din cocktail är det princip som om semestern fortsätter.

Förbered så gott det går

Det är viktigt att allt flyter på när du är borta. Du vill ju att installationen av din nya värmepump ska gå så smidigt som möjligt. Det är svårt att lösa stora problem från semestern. Och dessutom vill man ju inte ägna hela semestern åt att koordinera arbetare på hemmaplan. Därför kan man försöka förbereda så gott det går, innan man åker. Det viktigaste är nästan att skaffa en projektledare på plats. Då kan denna hålla kontakt och se till att det går enligt plan. Förutom detta kan man tänka på följande:

• Beställ alla grejer redan innan
• Gå igenom planen med företaget som ska göra jobbet
• Instruera projektledaren ordentligt
• Röj undan värdesaker och annat som är ömtåligt