Man ska ha en liten stuga på hjul

Antingen så hatar man tanken på att dra på semester med hela familjen i en bil, med ett litet mobilt hem som dras efter er, eller så älskar man det mysiga med compact living och att verkligen vara nära på semestern. Faktum är att det inte är så illa som de flesta tror att hänga några dagar i husvagn och se olika delar av antingen sitt eget land eller utlandet. Man får se till att planera noga, att förbereda alla på vad som komma skall och se till att man har mycket utrymme för alla prylar som behövs när en barnfamilj ska ut på resa. Att ha bilar som kan dra husvagnar är naturligtvis också en nödvändighet.

I norra Skåne finns Bengt i Örkelljunga som har många års erfarenhet av husbilar och husvagnar av olika storlekar och märken. För att ta reda på hur den kompetenta personalen kan hjälpa dig och din familj komma iväg på semester, kan du spana in deras hemsida och läsa mer om deras husbilar.

Packa ditt temporära hemHusbilar i Helsingborg

Oavsett hur många ni är som ska på husvagnssemester och hur länge ni ska vara borta, så är det viktigt att packa smart. Husvagnen är inte så stor och man kommer inte att kunna få plats med hela leksaksarsenalen eller ungarnas femtioelva par byxor. Försök tänka på kombinationer av kläder som kan fungera i många olika väder. Man kan också komma ihåg att vika allting noggrant så att det tar mindre plats. Det är klokt att inte ta med för mycket mat, eftersom det är lätt att stanna längs vägen och fylla på både kylskåp och skafferi.

Lyckad tripp med ungarna

Man kan aldrig förutse vilken sorts väder det kommer att bli på resan, eller räkna ut på vilket humör ungarna kommer att vara i bilen, men man kan försöka att se till att göra förutsättningarna så bra som möjligt. Här är några tips:

  • Snacks – ha med massor av snacks i form av frukt, salta kringlor, russin, och så vidare.
  • Nya leksaker – är alltid bra för att distrahera ungarna några minuter längre.
  • Försök ta de längsta sträckorna i bilen medan ungarna sover.
  • Ha gott om tid på er så att ni kan stanna ofta för toalett- och bensträckarpauser.