Medan du inte är hemma

Att ge sig ut på resa handlar naturligtvis till störst del om själva resandet. Det som man upplever medan man är borta är det som bidrar till livskvaliteten. Men faktum är att det ju går att åstadkomma saker även på hemmaplan. Du kan till exempel se till att få lite finare hemma samtidigt som du upplever nya saker på en annan kontinent. Genom att anlita duktiga hantverkare som du litar på är detta möjligt.
Fördelen är att man inte är hemma, det vill säga, man slipper känna sig konstant i vägen när hantverkarna kommer. Man behöver inte heller bo i renoveringsdammet, om sådant skulle uppstå. För att få hjälp med fina tapeter och härlig färg kan man vända sig till JHL. Det är en affär med anor som säljer allehanda byggvaror. Den finns i trakterna kring Ystad. Dit kan du även vända dig om det är fönster du behöver hjälp med. Också fönster passar fint att byta ut just när man inte är hemma. Och kanske är ute och upptäcker världen istället! Läs mer här om JHL.

Djupgående samtal med hjälpen

Viktigt innan man sticker är att man tar ett allvarligt snack med arbetsledaren. Det är alltså den personen som ska ansvara för renoveringen medan du är på semester. Ni behöver först och främst komma överens om hur allting ska se ut. Se till att tydligt märka upp eller anteckna vilken tapet som ska vara var. Ni måste också prata om tidsplanen. Det mesta av arbetet bör med fördel vara avklarat tills ni kommer hem igen. Förhoppningsvis har hantverkarna också städat efter sig, så att du slipper även det.

Innan du sticker

Det finns flera saker som man kan tänka på för att göra jobbet lättare för de som är på plats. Att hantverkarna har koll på läget är ytterst viktigt. Annars kanske du kommer hem till ett hem som inte ser ut som du planerat. Här är några enkla tips:

• Städa undan allt som inte behövs
• Var nåbar även på semestern för eventuella frågor
• Träffa arbetsledaren innan du åker
• Se till att allt material är beställt och levererat tills jobbet ska börjas