Sol och bad

Är det dags för sol och bad snart? Oavsett vilken årstid vi har i Sverige så är sol- och badsemestrar alltid välkomna. Även om det skulle råka vara 30 grader i Sverige under juli eller augusti (vilket inte händer alltför ofta) så finns det knappast subtropiska och kritvita sandstränder längs moder Svea. Här följer tre destinationer som kan ge dig den rätta inspirationen till att bege dig av mot värme och strand.

Sol och badMaldiverna – magiska stränder i turkost

Hur föreställer du dig paradiset? För många är det en blå himmel utan moln med kritvita sandkorn och en nästan turkos vattenavgrund. Precis så ser det ut på Maldiverna som ligger söder om Indien och mitt i hjärtat av den Indiska Oceanen. Klarare och vackrare stränder är svåra att hitta.

Om du gillar både snorkling och dykning är Maldiverna optimalt. Hit vallfärdar dykare och undervattensfotografer från hela världen. Totalt består Maldiverna av över 1000 småöar längs ett massivt korallrev som innehåller tusentals olika fiskar och växtarter som du säkerligen aldrig skådat.

Sardinien – Europas vackraste stränder

Känner du till Sardinien? Om du inte visste det så är det en underbar ö med vacker natur som tillhör Italien. Sardinien består av grönska, berg och vackra stränder i det blåa Medelhavet. Här kan du inte bara hitta luxuösa paradstränder. Har du tur så hittar du – och din käraste – en liten egen strand invid några klippor. Kanske tar ni till och med båten dit. På Sardiniens fastland finns också mycket intressant i form av kulturarv, restauranger och mysiga bakgator.

Goa – Indiens ”goaste” pärla

För drygt tio år sedan var det många som fick upp ögonen för den indiska delstaten Goa i samband med reseprogrammen. Även om Indien är ett fattigt land syns inte mycket av det i det något glamorösa Goa. Trots att Goa är Indiens minsta delstat finns en 10 mil lång strand med restauranger från alla världens kök. Om du väljer Goa som resmål för sol och bad kommer du inte att bli besviken, snarare omtumlad av den vackra stranden och det stora nöjes- och kulturutbudet. Definitivt värt ett besök!